Strand, zee, bos en duin, historie, cultuur en gezelligheid

Schouwen-Duiveland heeft een gevarieerd natuurrijk landschap en is volledig omringd door water. Er is van alles te doen voor iedereen.

Brede stranden, watersport, een gezellige waterkant met terrasjes, kleine restaurants met typische Zeeuwse Specialiteiten, monumentale levendige stadjes zoals Zierikzee, Goes of Middelburg .Intieme havens, viswater, kleine markante dorpen op fietsafstand van elkaar. Een geweldig vakantiegebied waar in elk jaargetijde iets te beleven valt.

Ook een bezoek van de imposante Deltawerken is zeker de moeite waard.

Stranden

Renesse ligt centraal aan de lange strook Noordzeestrand die Schouwen-Duiveland heeft. De stranden zijn breed, schoon en zijn opgedeeld in verschillende typen. Zo zijn er familiestranden, natuurstranden, (water)sportstranden en zones voor naaktrecreatie en extreme sporten. Op al deze van karakter verschillende stranden gelden specifieke regels die er voor zorgen dat bezoekers veilig kunnen recreëren. Deze regels staan op borden die zich bij elke overgang bevinden.

De Schouwse stranden zijn het hele jaar toegankelijk en ook tijdens de wintermaanden is een bezoek de moeite waard! Goed aankleden en vast in de schoenen staan kan dan nodig zijn! Wanneer u de natuurkrachten trotseert wordt u beloond met een schitterend schouwspel.

Het enorme strand van Schouwen-Duiveland staat in binnen- en buitenland uitstekend bekend. Dat blijkt ook uit het feit dat op maar liefst 4 locaties de Blauwe Vlag wappert. Dit is een internationale onderscheiding welke jaarlijks wordt toegekend aan stranden die schoon en veilig zijn. De vlag is toegekend op de overgangen Jan v. Renesseweg, Wilhelminahoeve, Kijkduin, en in Burgh-Haamstede bij de overgang Westenschouwen.

Verdeeld over de totale 21 kilometer lengte van het strand vind u maar liefst 14 strandpaviljoenen waarvan enkele ook in de winterperiode geopend zijn, in de meeste gevallen in elk geval tijdens de weekends. Bij de drukste overgangen in Burgh-Haamstede en Renesse is tijdens het seizoen een post van de strandreddingsbrigade in bedrijf, volledig bemand door vrijwilligers uit het hele land die op deze manier tijdens hun vakantietijd het (uiterst) prettige met het aangename weten te combineren.

Uitstapjes in de omgeving van Renesse

Een vakantie in Renesse is volop genieten van een heerlijke badplaats met behalve natuur en vele kilometers strand – waterplezier, prachtige natuurgebieden een afwisselend uitgaansleven kortom voldoende vertier voor jong en oud.

Tussen mei en september is er elke woensdag weekmarkt in het dorp.

Leer de geschiedenis van zeeland kennen en sta er eens bij stil, bezoek het watersnoodmuseum (Ouderkerk) of het Streek- en Landbouwmuseum Goemanszorg (Dreischor)

Geniet van de heerlijke ambachtelijke versnaperingen die dit eiland schouwen-duiveland te bieden heeft, bijvoorbeeld wijnhoeve de kleine schorre (dreischor) Kaasboerderij “De Stolpe” (nieuwerkerk) Kookboerderij Spennekot (kerkwerve)

Voor verdere informatie in de buurt verwijzen wij u graag naar de VVV renesse of in de hal bij de winkel waar de folders liggen.